Injektionsbehandlingar


Fillers

Genom att injicera hyaluronsyra (så kallad fillers) i huden kan man bland annat behandla rynkor, förbättra ansiktskonturen samt få en volymökning.

Hyaluronsyra finns naturligt i kroppen och medverkar till att ge huden fukt och volym. Mängden hyaluronsyra minskar dock kraftigt med stigande ålder vilket medför rynkor och minskad volym. Målet är att återskapa, alternativt förbättra och skulptera med ett naturligt resultat. Resultatet håller mellan sex och tolv månader. Varaktigheten beror främst på behandlingsområde, vilket preparat som väljs samt individuella skillnader såsom ålder och livsstil.

Före behandling görs alltid en konsultation där kundens specifika behov och förutsättningar fastställs. I samband med besöket får Du som kund ett kostnadsförslag samt rekommenderad behandlingsplan. Efter behandling bokas alltid ett kostnadsfritt återbesök, cirka två veckor efter behandlingstillfället, för att kontrollera och eventuellt korrigera resultatet. 

Risker

Behandlingsrelaterade reaktioner som är vanliga men inte farliga är rodnad, svullnad, ömhet samt blåmärken kring behandlingsområdet. Symtomen är övergående. Injektionsbehandlingar utförs av specialutbildad diplomerad läkare.

Information

Hyaluronsyra (HA) är en naturlig substans som finns i kroppen och har som uppgift att återfukta och ge vår hud volym. Naturlig hyaluronsyra bryts ned av kroppen på en till två dagar och ersätts därför kontinuerligt av kroppen. Allteftersom vi åldras avtar denna ersättningsmekanism så att hyaluronsyrans återfuktande och utfyllande effekter avtar.

Fillers innehåller koncentrat av korslänkad hyaluronsyra och med hjälp av injektionsbehandlingar kan man återfukta sin hud på djupet för att få tillbaka fyllighet, elasticitet och spänst. Detta hjälper även huden att återskapa den egna produktionen av hyaluronsyra och collagen, så effekten är på så sätt dubbelverkande. Med fillers ser man ett omedelbart resultat, även om det tar ett par veckors tills man kan se det slutliga resultatet av behandlingen. De första dagarna är man lite svullen och det kan kännas lite ”hårt” där man injicerat, kroppen absorberar och ”fördelar” även en del av den injicerade gelén. Sedan blir de åter mjukt och huden börjar producera mer egen hyaluronsyra och collagen. (Eftersom man först blir svullen och svullnaden sedan försvinner känns det ibland som att man ser ut som innan behandlingen, men så är det oftast inte.) Vid första behandlingen, och speciellt när det handlar om att tidens gång har minskat den egna produktionen, brukar räkna med 3 omgångars injektioner (med 2-3 mån mellanrum) innan önskat resultat är uppnått, därefter behöver man oftast bara fylla på ca var 7:e-12:e månad.

Resultatet av fillers blir inte lika drastiskt förändrande som av botox utan mer successivt, väldigt föryngrande och även naturligt.

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du har frågor och funderingar kring behandlingen.

Går det att ta bort fillers (Hyaluronsyra) som injicerats?

Svar: ja, det går!

Vi har Hyaluronidas och det används för att lösa upp HA-fillers i följande fall:

 • Om för mycket fillers injicerats eller inte är estetiskt tilltalande.
 • Vid långvarig svullnad, särskilt runt ögonen.
 • Om en infektion har inträffat i området där filler har injicerats.
 • Fillern har blivit knölig eller klumpig och svarar inte på massage efter en längre tid (särskilt läppar).
 • Allergisk reaktion mot HA fyllillers (detta är mycket sällsynt).

Vid injektion av hyaluronidas, blandas det med med lidokain (bedövning) av läkaren, så det är en ganska smärtfri procedur. Det finns ett par begränsande faktorer med injektionen. Det kan ta mer än en behandling för att upplösa HA filler. Resultaten kan uppträda inom några minuter, men vanligtvis tar ungefär en dag att till fullo uppskatta. Detta innebär att du inte behöver leva med HA filler som du inte är nöjd med. En injektion med hyaluronidas tar vanligtvis bort oönskad filler inom ca 24 timmar.
Skinboosters

 

CYTOCARE 532 Skinbooster (HA) - djup återfuktning

Med tiden förändras hudens egenskaper - kollagen och elastiska fibrer försvinner och fördelningen och funktionen hos kroppens egen hyaluronsyra förändras. Hyaluronsyrans viktigaste funktion är att binda vatten och i takt med att den förändras så blir huden torrare, tunnare och mindre elastisk.

Med tiden förändras vår hud, den åldras. Djupa lager börjar förlora sina vitala ämnen som hyaluronsyra eller kollagen. De skador som sker i hudens djupare lager visar sig på hudens yta genom torr hud, försämrad hudton och fina linjer som i sin tur leder till ett åldrat utseende. I motsats till hudcremer som man lägger på hudens yta så arbetar skinboosters inifrån och ut. Genom att injicera hyalyronsyra precis under hudytan återställer skinboosters fuktbalansen och förbättrar hudens struktur, fasthet, elasticitet samt ger lyster. Enkelt förklarat så får huden en boost av fukt och ny energi.

Cytocare är en revitaliserande vätska som återställer den naturliga förlusten av hyaluronsyra och bygger upp huden igen, samt reparerar vävnad genom att påverkar den cellulära spridningen och blodcirkulationen.

 

Bevisad effekt

Minskning av fina linjer & rynkor
Jämnare hudton
Maximal återfuktning och lyster
Vitaminer och antioxidanter skyddar hudcellerna från yttre och inre påverkan

* Hyaluronsyra (HA) är ett naturligt förekommande ämne som har en unik förmåga att binda vatten.
Botox

Rynkor uppstår när hudens elasticitet försämras på grund av naturligt åldrande. Musklerna i ansiktet dras ihop och små veck bildas. Genom att injicera Botox i huden så slappnar musklerna av och rynkorna fylls ut.

Botox är en term som används uteslutande av skönhetsindustrin eftersom det verksamma ämnet heter Botolinum Toxin – ämnet som förekommer i de flesta hudföryngrande, icke-kirurgiska behandlingarna i skönhetsindustrin i dag. Dosen Botolinum Toxin som används i Botox kan inte jämföras med andra produkter som utvinns ur detta ämne eftersom dosen i Botox är minimal.

 

Stoppa tiden

Många människor upplever att tiden går alldeles för fort framåt, att ålderstecknen har för bråttom och att man själv inte alls hänger med. När det då finns behandlingar som effektivt – och med väldigt liten insats – kan hämma dessa tecken och låta dig se ut så som du känner dig, varför inte använda dem till sin fördel?

Botox är, som redan nämnt, oerhört välbeprövat och hos oss på Luxury Treatments behandlas du alltid av välutbildad, erfaren och högst kompetent personal. Vi är lyhörda och lyssnar noga på dina önskemål och anpassar sedan våra behandlingar efter dem.

 

Ett fullgott alternativ till kirurgi

De alternativa behandlingar som finns tillgängliga för den som vill släta ut rynkor kräver kirurgi. De medför långt fler och större risker och kräver substantiell återhämtningstid. En Botoxbehandling kan du teoretiskt sett få genomförd på lunchpausen och sedan direkt återgå till jobbet.

 

Biverkningar

De vanligaste biverkningarna kan vara blånader och hängande ögonlock. Detta är övergående och försvinner inom några veckor.Trådlyft

Det här är en ny och effektiv metod att strama till/”lyfta” huden utan kirurgi. Trådlyft är en enkel, snabb, säker och kostnadseffektiv behandling som kan genomföras på flertalet områden på kroppen där huden är slapp. Vanliga områden är ansikte, ögonbryn, mungipor, käklinje och hals.

Vi använder oss av biologiskt nedbrytningsbara trådar PolyDiOxanon, (PDO) som löses upp av kroppen efter ca 6-9 månader beroende på typ av tråd. PDO-trådar är av samma material som trådarna man använder sig av för att sy invärtes organen med. Trådarna som även kallas för kirurgiska trådar är välbeprövade och har använts i decennier vid ex hjärt- och lungoperationer.

Innan man beslutar om en behandling kommer du till läkaren för en personlig konsultation. Du får då information om hur trådlyftet fungerar och om metoden är lämplig för att uppnå det resultat som du önskar.

 

Hur går behandlingen till?

Trådarna förs in under huden med hjälp av tunna nålar som är gjorda på nanoteknik. Dessa nålar som är ”laddade” med PDO-trådarna placerar trådarna i optimalt läge när de förs in under huden. När man sedan tar ut nålen ligger tråden kvar i rätt läge under huden. Behandlingen är relativt smärtfri. Den tar ca 30-50 min beroende på omfattningen av området som ska stramas.

 

När och hur ser man resultaten?

Trådarna som förs in i huden kan kännas den första tiden samt bidrar relativt omgående till en så kallad lindrig inflammation med kraftfull nybildning av kollagen som lägger sig runt PDO-trådarna i täta formationer och bygger upp strukturen under huden. Det här ger en förbättrad hudstruktur och hudkvalitén förbättras. Trådlyft ger ett naturligt resultat eftersom det följer de naturliga konturerna. Resultatet syns oftast direkt eller inom 2 veckor efter behandlingen, fortsätter sedan att successivt förbättras de efterföljande 2-4 månaderna och håller sedan upp till 30 månader efter det.

 

Biverkningar

Vanligast är blåmärken samt att rodnad och svullnad kan uppstå. Man kan även uppleva en viss ojämnhet i det behandlade området. Detta går sedan spontant över den närmaste tiden efter ingreppet, vanligtvis inom några dagar upp till 2 veckor.Brazilian buttlift/rumpförstoring

Med Macrolane kan man forma, förstora och lyfta upp skinkorna. Resultatet syns på en gång och det behandlade området kan beröras direkt efter behandlingen. Man brukar inte behöva vara hemma från arbetet efter behandling men däremot ska man ta det något lugnt med hårt fysiskt arbete.

Vad är Macrolane?

Den är godkänd för användning till kroppskonturering, bland annat för bröstförstoringar. I Europa är den godkänd som medicinskt hjälpmedel, och har en CE-märkning.

Macrolane är inte permanent – men långvarig

Macrolane är inte permanent men det har lång varaktighet. Du kommer att kunna se och känna skillnaden under lång tid men med Macrolane behöver du inte känna att du fattat ett permanent beslut. Det varierar från person till person hur länge din behandling med Macrolane sitter i. Nedbrytningen sker successivt i och med att kroppen själv bryter ner hyaluronsyran i produkten.

Macrolane är en gel som bygger på samma substans som Restylane, men Macrolane är framtaget speciellt för att kunna forma kroppen.

Vem passar behandlingen för? Perfekt för dig som vill:

 • få till det där lilla extra lyftet
 • få tillbaka volymen efter viktminskning
 • slippa narkos
 • slippa fula operationsärr
 • ha kort återhämtningstid efter ingreppet

Efter en behandling är det vanligt med en lätt ömhet eller svullnad vid själva injektionsstället. Den injicerade gelen kan också irritera genom ett ökat tryck på vävnaden och därmed orsaka en lätt inflammation. Det är en normal och förväntad reaktion, vad som än injiceras. Det behandlade området kan upplevas som mörbultat och känsligt under några dagar. Receptfria, inflammationshämmande tabletter räcker vanligtvis för att minska obehaget.PRP, Platelet Rich Plasma (blodplättrik plasma)

är en bioföryngrande cellteknik som genom tillväxtfaktorer i blodplättar i vår blod stimulerar hudens cellföryngring, produktion av kollagen och elastiska fibrer. Detta ger en ungdomligare, slätare och fastare hud.
En viss mängd av det egna blodet tas upp i ett rör, därefter centrifugeras röret, blodplättarna separeras från plasman och placeras vidare i röret med stabiliseringsfaktor där de aktiveras. Slutligen injiceras plasman i de områden man önskar att behandla. Eftersom plasman innehåller olika tillväxtfaktorer som ökar läkningsprocessen sker återhämtningen snabbt.
Behandlingen tar ca 40 min och antalet av behandlingar beror på individuell hudstatus. För de flesta räcker 1-3 behandlingar/år med 8-12 veckors mellanrum.
Syftet med PRP-behandlingen är att få nytt liv i huden genom att förnya celler. Hudens struktur blir fastare och ungdomligare. Välj att behandla med mesoterapi eller utvalda områden för ökad volym.Radiesse

En filler som ingen annan på marknaden tack vare av sin kolleganstimulerande förmåga.

Icke-permanent, men håller oftast längre än andra fillers. Den används, precis som vilken hyaluronsyrafiller som helst, volymökande och för att fylla ut rynkor och fåror.

Den används också speciellt för att återskapa volym av handryggarna.

Radiesse består av sterila mycket små mikrosfärer av kalcumhydroxylapatit i en steril vattenbaserad gel med glycerin. Radiesse ger direkt resultat och de små mikrosfärerna stimulerar kroppens egna kollagenproduktion vilket ger en långvarig och föryngrande effekt. Hydroxylapatit finns naturligt i kroppens ben och tänder. Radiesse är en naturlig produkt som med tiden helt tas upp av kroppen och är alltså inte permanent. Mikrosfärerna kan ses på röntgen vilket kan vara av vikt att informera läkare om man genomgår en sådan undersökning.

Radiesse innehåller bedövningsmedel (Lidocaine) vilket gör att behandlingarna känns mindre.

Radiesse har funnits i flera år och är sedan tidigare godkänd av amerikanska FDA vilket tyder på hög säkerhet. Sedan några år tillbaka finns Radiesse som godkänd produkt av Läkemedelsverket även i Sverige och övriga Europa.

Välkommen till Luxury Treatments!

Botox Malmö

Vanliga behandlingsområden med Fillers:

 • Statiska rynkor kring ögon, mun, på kinder samt i pannan
 • Veck mellan näsa och mungipor (nasolbiala)
 • Volymökning av läppar
 • Återställa ansiktets naturliga volym (kinder och haka)
 • Korrigera ansiktskonturenOfficiell sponsor
Klicka här för att se bilder