BehandlingarInjektionsbehandlingar


Fillers

Genom att injicera hyaluronsyra (så kallad fillers) i huden kan man bland annat behandla rynkor, förbättra ansiktskonturen samt få en volymökning.

Hyaluronsyra finns naturligt i kroppen och medverkar till att ge huden fukt och volym. Mängden hyaluronsyra minskar dock kraftigt med stigande ålder vilket medför rynkor och minskad volym. Målet är att återskapa, alternativt förbättra och skulptera med ett naturligt resultat. Resultatet håller mellan sex och tolv månader. Varaktigheten beror främst på behandlingsområde, vilket preparat som väljs samt individuella skillnader såsom ålder och livsstil.

Före behandling görs alltid en konsultation där kundens specifika behov och förutsättningar fastställs. I samband med besöket får Du som kund ett kostnadsförslag samt rekommenderad behandlingsplan. Efter behandling bokas alltid ett kostnadsfritt återbesök, cirka två veckor efter behandlingstillfället, för att kontrollera och eventuellt korrigera resultatet.

Risker

Behandlingsrelaterade reaktioner som är vanliga men inte farliga är rodnad, svullnad, ömhet samt blåmärken kring behandlingsområdet. Symtomen är övergående. Injektionsbehandlingar utförs av specialutbildad diplomerad läkare.

Information

Hyaluronsyra (HA) är en naturlig substans som finns i kroppen och har som uppgift att återfukta och ge vår hud volym. Naturlig hyaluronsyra bryts ned av kroppen på en till två dagar och ersätts därför kontinuerligt av kroppen. Allteftersom vi åldras avtar denna ersättningsmekanism så att hyaluronsyrans återfuktande och utfyllande effekter avtar.

Fillers innehåller koncentrat av korslänkad hyaluronsyra och med hjälp av injektionsbehandlingar kan man återfukta sin hud på djupet för att få tillbaka fyllighet, elasticitet och spänst. Detta hjälper även huden att återskapa den egna produktionen av hyaluronsyra och collagen, så effekten är på så sätt dubbelverkande. Med fillers ser man ett omedelbart resultat, även om det tar ett par veckors tills man kan se det slutliga resultatet av behandlingen. De första dagarna är man lite svullen och det kan kännas lite ”hårt” där man injicerat, kroppen absorberar och ”fördelar” även en del av den injicerade gelén. Sedan blir de åter mjukt och huden börjar producera mer egen hyaluronsyra och collagen. (Eftersom man först blir svullen och svullnaden sedan försvinner känns det ibland som att man ser ut som innan behandlingen, men så är det oftast inte.) Vid första behandlingen, och speciellt när det handlar om att tidens gång har minskat den egna produktionen, brukar räkna med 3 omgångars injektioner (med 2-3 mån mellanrum) innan önskat resultat är uppnått, därefter behöver man oftast bara fylla på ca var 7:e-12:e månad.

Resultatet av fillers blir inte lika drastiskt förändrande som av botox utan mer successivt, väldigt föryngrande och även naturligt.

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du har frågor och funderingar kring behandlingen.

Går det att ta bort fillers (Hyaluronsyra) som injicerats?

Svar: ja, det går!

Vi har Hyaluronidas och det används för att lösa upp HA-fillers i följande fall:

  • Om för mycket fillers injicerats eller inte är estetiskt tilltalande.
  • Vid långvarig svullnad, särskilt runt ögonen.
  • Om en infektion har inträffat i området där filler har injicerats.
  • Fillern har blivit knölig eller klumpig och svarar inte på massage efter en längre tid (särskilt läppar).
  • Allergisk reaktion mot HA fyllillers (detta är mycket sällsynt).

Vid injektion av hyaluronidas, blandas det med med lidokain (bedövning) av läkaren, så det är en ganska smärtfri procedur. Det finns ett par begränsande faktorer med injektionen. Det kan ta mer än en behandling för att upplösa HA filler. Resultaten kan uppträda inom några minuter, men vanligtvis tar ungefär en dag att till fullo uppskatta. Detta innebär att du inte behöver leva med HA filler som du inte är nöjd med. En injektion med hyaluronidas tar vanligtvis bort oönskad filler inom ca 24 timmar.

Skinboosters


CYTOCARE 532 Skinbooster (HA) - djup återfuktning

Med tiden förändras hudens egenskaper - kollagen och elastiska fibrer försvinner och fördelningen och funktionen hos kroppens egen hyaluronsyra förändras. Hyaluronsyrans viktigaste funktion är att binda vatten och i takt med att den förändras så blir huden torrare, tunnare och mindre elastisk.

Med tiden förändras vår hud, den åldras. Djupa lager börjar förlora sina vitala ämnen som hyaluronsyra eller kollagen. De skador som sker i hudens djupare lager visar sig på hudens yta genom torr hud, försämrad hudton och fina linjer som i sin tur leder till ett åldrat utseende. I motsats till hudcremer som man lägger på hudens yta så arbetar skinboosters inifrån och ut. Genom att injicera hyalyronsyra precis under hudytan återställer skinboosters fuktbalansen och förbättrar hudens struktur, fasthet, elasticitet samt ger lyster. Enkelt förklarat så får huden en boost av fukt och ny energi.

Cytocare är en revitaliserande vätska som återställer den naturliga förlusten av hyaluronsyra och bygger upp huden igen, samt reparerar vävnad genom att påverkar den cellulära spridningen och blodcirkulationen.


Bevisad effekt

Minskning av fina linjer & rynkor
Jämnare hudton
Maximal återfuktning och lyster
Vitaminer och antioxidanter skyddar hudcellerna från yttre och inre påverkan

* Hyaluronsyra (HA) är ett naturligt förekommande ämne som har en unik förmåga att binda vatten.


Botox

Rynkor uppstår när hudens elasticitet försämras på grund av naturligt åldrande. Musklerna i ansiktet dras ihop och små veck bildas. Genom att injicera Botox i huden så slappnar musklerna av och rynkorna fylls ut.

Botox är en term som används uteslutande av skönhetsindustrin eftersom det verksamma ämnet heter Botolinum Toxin – ämnet som förekommer i de flesta hudföryngrande, icke-kirurgiska behandlingarna i skönhetsindustrin i dag. Dosen Botolinum Toxin som används i Botox kan inte jämföras med andra produkter som utvinns ur detta ämne eftersom dosen i Botox är minimal.


Stoppa tiden

Många människor upplever att tiden går alldeles för fort framåt, att ålderstecknen har för bråttom och att man själv inte alls hänger med. När det då finns behandlingar som effektivt – och med väldigt liten insats – kan hämma dessa tecken och låta dig se ut så som du känner dig, varför inte använda dem till sin fördel?

Botox är, som redan nämnt, oerhört välbeprövat och hos oss på Luxury Treatments behandlas du alltid av välutbildad, erfaren och högst kompetent personal. Vi är lyhörda och lyssnar noga på dina önskemål och anpassar sedan våra behandlingar efter dem.


Ett fullgott alternativ till kirurgi

De alternativa behandlingar som finns tillgängliga för den som vill släta ut rynkor kräver kirurgi. De medför långt fler och större risker och kräver substantiell återhämtningstid. En Botoxbehandling kan du teoretiskt sett få genomförd på lunchpausen och sedan direkt återgå till jobbet.


Biverkningar

De vanligaste biverkningarna kan vara blånader och hängande ögonlock. Detta är övergående och försvinner inom några veckor.


Vi skämmer bort dig

Luxury Treatments i Malmö erbjuder högkvalitativa skönhetsbehandlingar till våra kunder, behandlingar som inte bara känns lyxiga utan som faktiskt är lyxiga. Våra behandlingar är perfekta för den som vill skämma bort sig själv, eller ännu bättre – någon de verkligen älskar. Hos oss blir man bortskämd på riktigt i vackra lokaler och av kompetent, omhändertagande personal.

Är du fundersam, nervös eller känner ett behov av att diskutera en eventuell Botoxbehandling med oss så är du varmt välkommen att kontakta oss så att vi kan svara på dina frågor och hjälpa till att lugna eventuell oro.

Trådlyft

Det här är en ny och effektiv metod att strama till/”lyfta” huden utan kirurgi. Trådlyft är en enkel, snabb, säker och kostnadseffektiv behandling som kan genomföras på flertalet områden på kroppen där huden är slapp. Vanliga områden är ansikte, ögonbryn, mungipor, käklinje och hals.

Vi använder oss av biologiskt nedbrytningsbara trådar PolyDiOxanon, (PDO) som löses upp av kroppen efter ca 6-9 månader beroende på typ av tråd. PDO-trådar är av samma material som trådarna man använder sig av för att sy invärtes organen med. Trådarna som även kallas för kirurgiska trådar är välbeprövade och har använts i decennier vid ex hjärt- och lungoperationer.

Innan man beslutar om en behandling kommer du till läkaren för en personlig konsultation. Du får då information om hur trådlyftet fungerar och om metoden är lämplig för att uppnå det resultat som du önskar.


Hur går behandlingen till?

Trådarna förs in under huden med hjälp av tunna nålar som är gjorda på nanoteknik. Dessa nålar som är ”laddade” med PDO-trådarna placerar trådarna i optimalt läge när de förs in under huden. När man sedan tar ut nålen ligger tråden kvar i rätt läge under huden. Behandlingen är relativt smärtfri. Den tar ca 30-50 min beroende på omfattningen av området som ska stramas.
När och hur ser man resultaten?


Trådarna som förs in i huden kan kännas den första tiden samt bidrar relativt omgående till en så kallad lindrig inflammation med kraftfull nybildning av kollagen som lägger sig runt PDO-trådarna i täta formationer och bygger upp strukturen under huden. Det här ger en förbättrad hudstruktur och hudkvalitén förbättras. Trådlyft ger ett naturligt resultat eftersom det följer de naturliga konturerna. Resultatet syns oftast direkt eller inom 2 veckor efter behandlingen, fortsätter sedan att successivt förbättras de efterföljande 2-4 månaderna och håller sedan upp till 30 månader efter det.
Biverkningar

Vanligast är blåmärken samt att rodnad och svullnad kan uppstå. Man kan även uppleva en viss ojämnhet i det behandlade området. Detta går sedan spontant över den närmaste tiden efter ingreppet, vanligtvis inom några dagar upp till 2 veckor.Ansiktsbehandlingar


Hos oss på Luxury Treatments erbjuds du högklassiga Botox- och andra injektionsbehandlingar, men också mycket mer.

Hyperbaric Oxygen Facelift

Hyperbaric Oxygen Facelift (kallas även Madonnas hemlighet) med hyaluronic acid är en behandling utan kirurgi eller injektioner som passar alla som vill få en omedelbar föryngring av ansiktet genom att den återfuktar, lyfter och ger ny lyster.

En kombination av A-C-E vitamin, hyaluronsyra, kollagen och andra verksamma ämnen slussas direkt in i huden med hjälp av rent syre under högt tryck.

Vi rekommenderar en kur på 6 behandlingar som man därefter följer upp var 2-3:e månad.

Man kan också göra en enstaka behandling med fint resultat, t ex innan man skall gå på fest för en extra boost till huden, och resultatet varar då cirka 5-7 dagar. Behandlingen utförs av läkare eller utbildad hudbehandlare och effekten är omedelbar - det går alldeles utmärkt att lägga makeup efteråt.

Man kan välja mellan 2 olika behandlingar beroende på hudtyp och vilka individuella behov man har, den ena med hyaluronsyra är mest lämpad för den som vill ha en skinande hy med mycket lyster och ungt utseende, vanligen kvinnor, den andra med mineraler ger en något mattare yta och passar bra för män.

A-, C- och E-Vitamin samt hyaluronsyra stärker och skyddar huden och gör den mer spänstig. Rynkor minskar avsevärt, ojämnheter i färg dämpas vanligtvis, ytliga blodkärl syns mindre tydligt. Förutom för ansiktet passar Oxygenlift perfekt till behandling av dekolletage och även händerna.

Steg 1 - Rengöring av huden

Steg 2 - Syreboost med ultrarött ljus för att öppna upp porerna

Steg 3 - Spayning med någon av ovanstående serum

Steg 4 - Applicering av serumet med hjälp av tryck

Steg 5 - Med hjälp av ultraljud hjälps collagenet in i det undre hudlagret

Steg 6 - Currentterapi där små elektriska impulser används för att stimulera blodcirkulationen och cellförnyelsen

Steg 7 - Avslutande avslappnande syreboost

Hela behandlingen är mycket behaglig och avslappnande och tar ca 1 timme.

Uppstramande guldmaskbehandling

Behandlingen börjar med en förberedande mineralmask med 18K guldstoft. Fett och orenheter i porerna löses upp och huden rengörs på djupet. Därefter appliceras en anti-aging collagen mask som är 2 mm tjock när den läggs på och mindre än 1 mm tunn när den avlägsnas. Masken ökar hudens egen produktion av collagen, ett ämne som verkar för att bibehålla hudens spänst och fräschör och som fördröjer åldrande. Behandlingen är skön och avslappnade och tar 50 min.

Tandblekning


Tandblekning med ultraljud

Tandblekningsgelén aktiveras hjälp av ultraljud. Rörelseenergin i ultraljudet ger en snabb nedbrytningsprocess av de missfärgande molekylerna.

Så här går en ultraljudsblekning till:

En mild, pH-neutral och kliniskt testad behandlings-gel appliceras på samtliga tänder. Gelen aktiveras då tänderna i både över- och underkäke exponeras för ultraljudsvågor. Exponeringen sker samtidigt över alla tänder. Behandlingen tar 20-30 minuter och resultatet syns direkt.

Vanligast är att tänderna blir 3-4 nyanser vitare, ibland mer. Resultatet av behandlingen är individuellt beroende på tändernas ursprungsfärg och graden av missfärgning som har uppkommit av mat, dryck, tobak etc. Då emaljen inte bleks blir tänderna inte vitare än dess ursprungsfärg. Vid behov kan ibland behandlingen upprepas efter någon vecka för ett tydligare resultat. Vid upprepad behandling inom kort tid kan dock en viss känslighet förekomma. Detta är övergående.

Tandblekningsgelén aktiveras hjälp av ultraljud. Rörelseenergin i ultraljudet ger en snabb nedbrytningsprocess av de missfärgande molekylerna.Kroppsskulptering


Lipolys fettreducering

Lipolys är en behandling där man injicerar ett medel som spräcker hål på fettceller och på det viset minskar mängden fettvävnad i ett behandlat område.

Ämnet som injiceras i fettvävnaden kallas phospatidylcholin, PPS, och har en sammansättning av naturliga substanser som är rika på vegetabiliska ämnen som sojaextrakt och fosfatidylkolin, även kallat lecitin, som är en fosfolipid, -ett fettämne med förmåga att emulgera och sönderdela fetter i kroppen. Blandningen löser upp fettcellernas membran och fettet bryts ner och transporteras genom blod och lymfa ut ur kroppen.
Man injicerar medlet i underhudsfettet med en mycket tunn nål. Behandlingen medför inget större obehag och man behöver ingen bedövning. Behandlingen tar cirka 15 minuter och man kan maximalt behandla ett område stort som två handflator per gång. Vätskan som injiceras sprider sig till ett större område än bara där man har injicerat .

Lämpliga områden att behandla är haka, mage, gäddhäng eller in- & utsidan av låren samt fettknutor.
Blandningen löser upp fettcellen, membran och fett bryts ner och transporteras genom blod och lymfa ut ur kroppen.
Behandlingen kan även vara effektiv mot celluliter, hudbristningar och ärr. 10-40% av fettet i det behandlade området brukar försvinna efter 1 behandling och 1-4 behandlingar på samma område, med en individuell variation, är vanligtvis vad som krävs. Det bör gå 3 veckor mellan behandlingarna. Slutresultatet ser man efter ca 2 mån, den tid det tar för kroppen att transportera bort de döda fettcellerna. Man använde tidigare denna injicering för att lösa upp blodproppar vid operation, senare upptäcktes vid forskningar i Italien att effekten även löser upp fett.

Sund kost och träning förbättrar resultatet och det är viktigt att komma ihåg att lipolys inte är en bantningsmetod utan en behandling för punktfetma. Första veckan efter behandling kan man uppleva svullnad, klåda och ömhet i behandlingsområdet samt mindre blåmärken är ganska vanligt. På liknande sätt som efter fettfrysning och fettsugning så reagerar kroppen med inflammation i området när de förstörda fettcellerna skall tas bort. Det märker man som en liten förhårdnad i området under första månaden efter behandling.

Allergitest bokas och görs alltid på kliniken minst 72 timmar innan behandling.


Fettfrysning - Cryolipolysis

Behandlingen fungerar med hjälp av cryolipolysis (kontrollerad frysning) som kyler ned fettlagret under huden så att fettcellerna som är mer köldkänsliga än omgivande vävnad förstörs. De förstörda fettcellerna transporteras sedan bort av kroppen på naturlig väg.

Metoden fungerar väl och reducerar kroppsfett i behandlade områden. Resultaten blir permanenta och de fettcellerna som har lämnat kroppen återskapas ej eftersom kroppen inte kan bilda nya fettceller.

Det räcker med ett, ibland två, behandlingstillfälle per område. Man behandlar ett större eller två mindre områden åt gången. Aktuella områden är mage, sk ”kärlekshandtag”, insida lår och utsida lår. Behandlingen tar en timme.

Velashape III

Velashape kan reducera storleken på fettceller och minska celluliter.

Celluliter kallas också apelsinhud, drabbar framförallt kvinnor, men även män, efter puberteten och beror på att underhudsfett klumpar ihop sig under huden och att slaggprodukter stannar i bindväven mellan fettcellerna, framförallt på stussen och låren. De kan dock framträda på hela kroppen där det finns underhudsfett. Mängden är oberoende av kroppsfett, men kan synas tydligare vid fetma. Velashape III är den senaste tekniken mot celluliter och det första system i världen för fettreducering som har fått godkänt av det amerikanska läkemedelsverket (FDA). Enligt dokumenterade studier kan VelaShape III både reducera fett och minska celluliter.


Hur går behandlingen till?

Behandlingen är en patenterad fyrastegsteknologi som består av infrarött ljus, radiovågor som når ett djup på 2 cm, vaccumsug och massage som reducerar fettcellerna och gör hudytan jämnare. För att uppnå ett önskat resultat behöver du genomföra en behandling i veckan under 4-6 veckor. Varje behandling tar mellan 20-60 minuter beroende på vilket område som ska behandlas. Det går att behandla samtliga hudtyper året runt.


Vad händer under/efter en behandling?

4 energier i kombination träffar fettet i vävnaden selektivt och värmer upp det. Fettcellernas storlek reduceras av värmen. Din kropp blir fastare och mer slimmad samtidigt som hudytan blir jämnare. En patenterad fyrastegsteknologi bestående av infrarött ljus, radiovågor, vakumsug och massagerullar, stimulerar blod- och lymfcirkulationen som forslar bort slaggämnen. Fettcellerna dräneras och minskar i storlek. Dock ger denna dränering och reduktion av fettcellerna inte någon viktminskning.


Hur snabbt kan jag se ett resultat?

Du kommer att se en gradvis förbättring efter varje behandling. Redan efter första behandlingen kommer din hudyta att vara jämnare, fastare och lenare. 6 – 8 veckor efter den sista behandlingen uppnås maximal effekt. Hur många centimeter minskar jag i omfång? Det är vanligt att man minskar med 2-7 cm efter en behandlingsomgång.


Är behandlingen säker?

Behandlingen är mycket säker då den är icke kirurgisk. Det går att behandla alla hudtyper året om.


Gör det ont?

De flesta kunderna upplever behandlingen som komfortabel – en känsla av en värmande djupmassage. Behandlingen anpassas helt och hållet efter din känslighetsnivå. Det är helt normalt att uppleva en värmande känsla några timmar efter behandlingen. Din hud kan också ha en rodnad efteråt som dämpas efterhand.


IPL hårborttagning


En kall gel läggs på huden och som därefter blir belyst med synligt och infrarött intensivt pulserat ljus. Ljusblixtarna vid hårborttagningsbehandlingen snärtar till lite i huden men hårborttagning går mycket snabbt och är inte särskilt smärtsamt. Ibland kan man se en lätt hudrodnad första dygnet men ofta syns det ingenting av hårborttagningsbehandlingen.

Man bör inte vaxa eller plocka hårstrån före behandling med IPL. Däremot kan man raka eller klippa ner hårstråna så att de är korta där man har generande hårväxt. Efter 5-6 behandlingar med är du oftast av med den mesta generande hårväxten på ett område. På de flesta ställen på kroppen är 20-30% av hårstråna i växtfas och det är dessa hårsäckar som förstörs vid hårborttagningsbehandlingen. De hårstrån som är i vilofas ramlar också av ca 2 veckor efter hårbortagningsbehandlingen men där växer det upp nya strån efter 1-2 månader och det är dags för en ny behandling.

Hårborttagning fungerar på alla hårstrån som är mörka och innehåller pigment så länge huden inte är alltför mörk. Man bör inte vara alltför solbränd vid hårborttagning och vita hårstrån går oftast inte att ta bort. Det går bra att raka håret innan hårborttagning. Däremot får man inte plocka med pincett eller dra ut hårstråna med tråd eller annat eftersom själva hårroten måste finnas kvar inne i huden för att hårborttagning skall fungera. IPL hårborttagning fungerar inte på ljusa eller väldigt tunna hårstrån. Vid en konsultation kan vi bedöma om behandlingen fungerar för dig. I osäkra fall kan man också göra en liten provbehandling. Det skall vara en tydlig färgskillnad mellan hårstråna som man vill ta bort och den omgivande huden.

Vi behandlar inte gravida, och inte heller ammande så länge man har kvar en mörkfärgning av huden på mage eller bröstvårtor. Under slutet av amningsperioden kan man göra hårborttagning.Välkommen till oss för Botox eller andra föryngrande skönhetsbehandlingar!

Välkommen till Luxury Treatments!

Botox Malmö

Vanliga behandlingsområden med Fillers:

  • Statiska rynkor kring ögon, mun, på kinder samt i pannan
  • Veck mellan näsa och mungipor (nasolbiala)
  • Volymökning av läppar
  • Återställa ansiktets naturliga volym (kinder och haka)
  • Korrigera ansiktskonturenOfficiell sponsor
Klicka här för att se bilder